zaterdag 28 juli 2012

Vindingrijkheid

Niet alleen de gang der seizoenen bepaalt of de dagen lengen of korten maar ook de toenemende leeftijd van je inwonende kinderen. Hoe meer de adolescentie doorgroeit naar volwassenheid, hoe minder tijd er 's-avonds overblijft om met je eega de dingen te bespreken die alleen voor man en vrouw bestemd zijn. Dat vraagt om nieuwe strategieën en een flexibele omgang met de beschikbare tijd. Het sleutelwoord in een dergelijke situatie is dan ook: 'vindingrijkheid'.

Vindingrijkheid - Met originele oplossingen komen voor problemen die met de functie verband houden. Door verbeeldingskracht nieuwe werkwijzen bedenken. 

In ons geval betekent dit een wekelijks zorgvuldig voorbereide vlucht op de zondagochtend, naar een horeca-etablissement met uitzicht op een wild water opspuitende fontein in het park, alwaar onder het genot van een kop cappuccino met gebak de dagelijkse beslommeringen worden gedeeld, de dingen die nadere aandacht behoeven worden besproken en last but not least elkaars agenda-afspraken voor de komende week worden doorgenomen. Voor ons werkt deze gevonden oplossing prima. Over vindingrijkheid gesproken.

Geen opmerkingen: