zondag 20 juni 2010

Wat NUON en RWE liever niet vertellen

Op 30 juni om 20.00 uur organiseert de Vereniging Zuivere Energie een informatieavond over de risico's voor milieu en gezondheid, welke de twee kolencentrales in de Eemshaven en de daaraan gekoppelde plannen voor ondergrondse CO2 opslag met zich mee brengen. We nodigen iedereen uit in het Dorpshuis van Roodeschool, die het verhaal willen horen dat angstvallig wordt achtergehouden door de initiatiefnemers van de bouw, te weten de electriciteitsbedrijven NUON en RWE.


Op deze avond zullen een drietal sprekers vanuit hun deskundigheid een korte inleiding verzorgen, waarna interactief zal worden gediscusieerd met de zaal en er gelegenheid zal worden gegeven tot het stellen van vragen.
Als sprekers treden op:
Agnes de Rooij - Campaigner van Greenpeace, over de gevolgen van kolencentrales en CO2 opslag voor het milieu.
Wim Niessen - Arts, over de mogelijke geondheidsrisico's voor de omwonenden van de kolencentrales en
Jan Langekamp - Fractievoorzitter GroenLinks in de Provinciale Staten van de Provincie Drenthe, over de gevaren van CO2 opslag in de bodem. (nog niet helemaal zeker)
De avond wordt aan elkaar gepraat door Herman Folkerts, Voorzitter van de Vereniging Zuivere Energie.
De toegang is gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening.

3 opmerkingen:

Erik de Graaf zei

Goede zaak. Ik zal er zijn ion Roodeschool. Misschien moet er weer wat gaan bewegen in Eemsmond. Maar waarom een GroenLinkse vertegenwoordiger uit Drenthe? Was er in de Groningse PS niemand te vinden?

Herman Folkerts zei

Ik heb vandaag vernomen dat de bijdrage van Jan Langekamp toch nog niet helemaal zeker is. Waarom een persoon uit Drenthe? Dat heeft te maken met het feit dat het Annerveensche gasveld als een van de eerste velden in aanmerking komt om CO2 in op te slaan. Dit veld is dus geografisch gezien een Drents gasveld. (gemeente Aa en Hunze). Leuk dat je van plan bent te komen. Hoop je dan wellicht ook te spreken. Tot 30 juni a.s.

Anoniem zei

De mensheid hoort niet in een koud klimaat thuis! Met de toename van de energieproblemen in verband met groeiende mensenmassa, is het van groot duurzaam om hierover bewustzijn te creƫren!
“Door kleding” heeft de tropische mensheid overal ter wereld, dus in iedere klimaat kunnen overleven. “Door kleding” kon de tropische mensenmassa in een grotere overlevings gebied over vele generaties heen tot de dag van vandaag zo groeien tot een ramp op wereldschaal.

Theo Zuur, Uithuizen
“De mens” is niet het probleem maar de “door kleding” zo expansief ver gegroeide “mensenmassa” en de hiermede gepaard gaande massaproductie.
De tropische mens massaal in een koud klimaat, kost veel energie, en bronnen raken uitgeput. De kunstmatigheid van de tropische mens komt aan de grenzen van het bestaan. De tropische mens is vergroeid in een koud klimaat, misschien nu wel stiekem hopend (met de hogere prijzen energie) dat het klimaat warmer wordt.