vrijdag 20 juli 2012

Door de mand gevallen rechtse ballen

Dat het intellect ook niet bij de rechtse jongeren van de VVD gezocht moet worden, heb ik vandaag definitief bevestigd gekregen. Hoe erg geïnfecteerd moet je geest toch zijn dat je het liberale gedachtengoed van je moederpartij publiekelijk inruilt voor een gelijksoortige weerzinwekkende retoriek als die van oud partijgenoot Geert Wilders en zijn - niet tot zelfstandig denken in staat zijnde - vazallenclub.

Hoe durf je als liberale jongerenbeweging in je clubblad ongevraagd een bewerkte vakbondsposter te plaatsen, waarop een werkelijk bestaande schoonmaakster staat afgebeeld, met op haar schort de beschamende tekst geschreven: 'Bankhangen en maar geld vangen'. De mevrouw in kwestie had haar afbeelding op de originele poster in dienst gesteld van de vakbond om tijdens de recente schoonmaakacties respect en waardering voor de schoonmakers en het schoonmaakvak te vragen. Hoe respectloos wordt hier nu door de JOVD mee omgegaan en dat terwijl de meeste van deze verwende in blauwe blazertjes en kokerrokjes gestoken snotneuzen nog nooit hun eigen kamer hebben hoeven opruimen. Gelukkig komt er uit eigen gelederen ook kritiek op deze beschamende en respectloze uiting van driedubbele stompzinnigheid.

De op de poster afgebeelde hardwerkende schoonmaakster heeft inmiddels aangekondigd om het er niet bij te laten zitten en gelijk heeft zij. Een oorvijg van een in krijtstreep gestoken liberale vaderfiguur, die zijn gewaardeerde partij besmeurd ziet worden door zijn eigen nest vervuilende jongeren, lijkt mij overigens ook wel op haar plaats.

Klik hier voor de gewraakte afbeelding