donderdag 9 juli 2015

Sweet sexteen

Of je hoerenlopen nu moreel verwerpelijk vindt of niet, het gebeurt al sinds mensenheugenis. Op zich is daar ook niets mis mee, al druist het soms wat in tegen onze christelijke moraal. Maar ja, die hebben we uiteindelijk ook maar opgelegd gekregen. De dames welke de heren voor betaalde seks ontvangen prijzen net als de witgoedhandelaar of de groenteboer hun waren aan in de krant of op het internet. Echter indien een witgoedhandelaar een wasmachine aanbiedt met de belofte dat deze tot 1400 toeren centrifugeert maar dit blijkt slecht 900 toeren te zijn, dan heeft een eventuele koper het recht om te reclameren. Hij is immers door de onjuiste informatie over het product onbedoeld overgegaan tot de aankoop van een apparaat dat feitelijk niet aan zijn eisen voldoet. De verkoper kan in dit geval misleiding worden verweten en zal over het algemeen genoodzaakt zijn om de koop ongedaan te maken of op andere wijze een compensatie aan te bieden.

In de prostitutie werkt het kennelijk net even anders. Deze week staan 29 klanten van betaalde seks in de Valkenburgse lover-boy zaak voor de rechter. Zij hadden gereageerd op een advertentie op internet waarbij een 18 jarig meisje haar lichaam ter vermaak aan hen aanbood. Na het intiem samen zijn met dit meisje, werd na een inval van de politie in het hotel van waaruit gepeesd werd, duidelijk dat het meisje nog minderjarig was (16) en dat een 22 jarige knaap als haar pooier daar in optrad, hij had de afspraken met de mannen telefonisch geregeld en hij regelde ook de financiële afhandeling met de klanten. Hij had zijn vriendinnetje wellicht aangezet tot prostitutie maar van enige dwang of geweld was nimmer sprake geweest. Aan de hand van de telefoongegevens uit de mobiel van de 22 jarige en de gebruikte condooms (DNA) uit de prullenmand van de hotelkamer werden de klanten opgespoord en voor de rechtbank gebracht voor seks met een minderjarige.

Ondanks dat de van haar diensten gebruikmakende mannen er ter goeder trouw vanuit mochten gaan dat de prostituerende tiener de meerderjarige leeftijd van 18 had bereikt - en zij dus niet bewust voor seks met een minderjarig meisje van 16 hadden gekozen en betaald-, wordt ondanks deze misleiding niet de verkopende partij (de pooier en het meisje) in gebreke gesteld (zoals bij de witgoedhandelaar het geval is) maar de afnemer van de dienst. De opgespoorde mannen voelen zich dan ook ongelofelijk bij de poot genomen hetgeen feitelijk natuurlijk ook zo is en voelen de opsporing en gerechtelijke vervolging Рmet veel media aandacht daarom heen Рals een groot onrecht dat op hun schouders en psyche drukt. Voor twee mannen werd deze druk inmiddels teveel, zij pleegden zelfmoord om aan de schande en verschutting in hun omgeving te ontsnappen. Het is dat ik mij niet waag aan hoerenloperij, maar in feite had dit iedere iets te goed gelovige man kunnen overkomen. Dat er nu carri̬res, reputaties en huwelijken (die mogelijk toch al slecht waren) worden vernietigd door de opzettelijke misleiding van een uit vrije wil haar lichaam exploiterend 16 jarig meisje, is natuurlijk ook heel bitter te noemen. Het wordt nog des te gekker nu de ouders van het meisje bij deze mannen ook nog een claim tot smartegeld overwegen in te dienen.

Geen opmerkingen: