donderdag 16 juli 2015

Indianenpraatjes van Isabelle met de bruine ogen.

Ik herkende haar direct, Isabelle met de bruine ogen. Op de foto had ze iets mystieks, iets geheimzinnigs over haar. Mooie vrouw, inmiddels wel iets ouder geworden dan toen ik met haar gewerkt heb, maar nog steeds betoverend mooi. Op de foto leek ze met de haar omringende natuur geheel tot inkeer te zijn gekomen. Nonchalante wollen trui om het ranke lijf en een leren westernhoed op haar met kastanje bruine lokken omgeven koppie. Lokken die nog net als vroeger tot diep over haar schouders reikten. Ze leek met die mooie bruine kijkers op enigszins lome wijze naar een stip op de horizon te staren. Bruine kijkers waarin menig man direct zou willen verdrinken.

Ik was haar al jaren uit het oog verloren en nu trof ik ineens een foto van haar aan op Internet. Ik kan mij nog herinneren dat ze op het werk de kans kreeg om zich als coach te specialiseren. Het paste precies bij haar en het sloot naadloos aan bij een op gang gekomen innerlijk proces waarbij ze zichzelf wilde hervinden. Het juk van een kennelijk onverwerkt verleden moest worden afgeworpen, althans zo kwam het bij mij over. Ze wilde haar opgelopen schichtigheid en zwakte verruilen voor kracht en zelfstandigheid. In dat streven kwam de aangeboden opleiding tot coach als een zegen over haar heen. Naast de eigen persoonlijke groei zou zij dan ook in staat zijn om in de nabije toekomst anderen te verlossen van de blokkades in hun leven.

Zo is het blijkbaar ook gegaan. In het proces van persoonlijke groei staat loslaten centraal. De veilige werkkring werd door haar op enig moment verruild voor een eigen coaching praktijk en in de priv├ęsfeer kondigde een scheiding zich al spoedig aan, want soms is loslaten ook houden van. In de grote arcana van het Tarotspel staat de dood immers niet voor het einde maar voor een nieuw begin.

Om te ontdekken wat ze nu tegenwoordig doet heb ik de website bezocht waaraan zij nu beroepsmatig verbonden is. Het innerlijke proces heeft zich bij Isabelle ook nadien nog voortgezet want de reguliere coaching praktijk heeft zij inmiddels verruild voor activiteiten met een duidelijk spirituele inslag. Ze handelt, zo wordt mij duidelijk, onverkort in indianenpraatjes. Als remedie voor een terugkeer naar de oorsprong en om weer in verbinding te komen met moeder Aarde als allesoverheersende kracht, biedt zij op transcendente wijze haar Rebirthing therapie├źn aan. Dat je in staat bent je zo te bevrijden van het huisje, boompje, beestje bestaan van weleer, dat vind ik toch wel fascinerend knap van haar.

Geen opmerkingen: