vrijdag 7 mei 2010

Belangrijke oproep: Sluit je aan, tegenstanders van CO2 opslag!

Het kan toch bijna geen toeval zijn: Een vandaag uitgebracht persbericht - klik hier voor het bewuste bericht -, waarin wordt gemeld dat alle bij CO2 opslag betrokken bestuurders in het Noorden een brief hebben ontvangen van de Ministeries van Economische Zaken (EZ) en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM), waarin een demonstratieproject (lees experiment) voor grootschalige CO2 opslag in de lege gasvelden wordt aangekondigd, en waarmee in feite de voorbereidingen daartoe worden opgestart en gelijktijdig een tendentieus opiniestuk in de Trouw (Lees het artikel hier), over de noodzakelijkheid van CO2 opslag en waarin “zij die dit tegen proberen te houden” een zware verantwoordelijkheid op de schouders wordt gelegd. Het “rijpen van de geesten” is mijns inziens begonnen.

Met dit feitelijke startsein rest mij, als voorzitter van de Vereniging Zuivere Energie, niets anders meer dan ons nu terdege te gaan voorbereiden op een krachtig “Nee”-geluid. De tegenstroom moet nu sterker dan ooit worden georganiseerd. Ik roep dan ook bij deze een ieder op, die zich samen met mij zorgen maakt over de ontwikkelingen ten aanzien van CO2 opslag in onze bodem, zich aan te sluiten bij de Vereniging Zuivere Energie. Dat kan heel eenvoudig door je naam, adres en woonplaats door te mailen aan ondergetekende, onder vermelding dat je ons wilt steunen in de strijd. Je ontvangt dan ter zijner tijd een verzoek van onze penningmeester om de symbolische contributie van 12 euro per jaar over te maken, maar daar is het ons nu uiteraard niet om te doen. We hebben je nu gewoon heel erg hard nodig.

Aan alle Twitteraars het verzoek om deze oproep te retweeten in jullie eigen sociale netwerk en daarbij de hashtag #NeetegenCO2 te willen gaan gebruiken. Alvast bedankt!

Geen opmerkingen: