dinsdag 4 mei 2010

Het hek van de Dam

Op 4 mei herdenken wij ieder jaar de mensen uit het verzet en onze militairen die onder oorlogsomstandigheden het hoogste offer hebben gebracht voor onze vrijheid. Dankzij hen kunnen we nu in vrijheid leven en dat is een groot goed. Mieke en ik proberen onze kinderen deze waarde dan ook mee te geven in de opvoeding. Immers het feit dat ook deze tienergeneratie zich vrij kan bewegen in onze maatschappij, zich kunnen uitspreken zoals zij dat zelf willen en zich zelfs maatschappij kritisch mogen opstellen of tegen de stroom in mogen zwemmen, is mede te danken aan zij die bereidt zijn geweest om hun leven te geven om het juk van de bezetter af te kunnen werpen. Vrijheid is dan ook niet alleen een hoog goed maar zelfs het hoogste goed, dat we als natie met elkaar moeten blijven koesteren.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat een enkeling, met een drugsverleden tijdens de dodenherdenking op de Dam, vanavond een heel volk in haar ziel weet te treffen, door bewust de bijeenkomst te verstoren en paniek te zaaien met tientallen (licht)gewonden tot gevolg. Iemand die zo respectloos met ons collectief verdriet durft om te gaan en de vrijheid in dit land zo durft te misbruiken, is deze vrijheid naar mijn oordeel zelf niet langer waard.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Brian4all zegt:
Deze paniek is niet simpelweg door e'e'n man gemaakt. De bevolking is afgelopen jaren veel angst is aangejaagd. Natuurlijk het geval van Koninginnedag vorig jaar, maar ook het dagelijkse portie verslaggeving over aanslagen, mogelijke fundamentalisten, beelden van de terroristische "oorlog tegen terreur" dagelijks op televisie, en het angstaanjagende straat"terrorisme" van Wilders. Dat houdt een bevolking angstig en maakt het makkelijk dat rijen mensen in paniek raken simpelweg omdat de andere rijen mensen achter hun in paniek raakten. De verantwoordelijkheid ligt dus niet alleen bij een schreeuwende gek.

Hans Verbeek zei

Al jaren worden we bestookt door de media. Bommen in rugzakken, bommen in flesjes water, bommen in auto's, verdachte pakjes.
De nieuwste hype van de afgelopen week was een auto met draaiende motor en alarmlichten aan op Times Square. Dat was weer aanleiding voor allerlei filmpjes van bebaarde Taliban op TV.
Verspreid door SITE Intelcenter, het PR-bureau van de terroristen.

Tien jaar geleden zou een schreeuwende man geen paniek hebben veroorzaakt.